Δωμάτια Απόδρασης: Είναι για εμένα?

Escape Rooms Need Cooperation

Πολλοί άνθρωποι, συνήθως  μεγαλύτερης ηλικίας ίσως αναρωτιούνται αν η συμμετοχή σε Δωμάτιο Απόδρασης, αποτελεί μία δραστηριότητα που ταιριάζει στα θέλω και τις ανάγκες τους.

     Τα Δωμάτια Απόδρασης ταιριάζουν σε όλους που επιδιώκουν ένα νέο τύπο δραστηριότητας. Δεν έχει σημασία αν είσαι  14 ή 77 ετών, αρκεί να είσαι δραστήριος και να σε ελκύουν οι νέες προκλήσεις. Προσωπικά έχω συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 Δωμάτια Απόδρασης, την πλειονότητα των οποίων στην Αθήνα και έχω όντως παρατηρήσει παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας να συμμετέχουν σε θεματικό Δωμάτιο Απόδρασης.

     Η συμμετοχή σε Δωμάτιο Απόδρασης  δεν αποτελεί προσωπική δραστηριότητα, αλλά αντιθέτως είναι ένας  συλλογικός τρόπος διασκέδασης. Θέλεις να περάσεις όμορφα με τους φίλους ή την οικογένειά σου? Τότε είσαι στο σωστό μέρος. Είσαι γονιός που επιθυμεί να περάσει ποιοτικό χρόνο και να δεθεί ακόμη περισσότερο με την οικογένειά του? Τότε τα Δωμάτια Απόδρασης είναι για εσάς. Είσαι μέλος ενός οργανισμού και αισθάνεσαι πως παραπάνω δέσιμο στην ομάδα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα και το κλίμα μέσα στον οργανισμό? Τότε πρέπει να συμμετάσχετε σε Δωμάτιο Απόδρασης επειγόντως!

     Ουσιαστικά, η είσοδος σε θεματικό Δωμάτιο Απόδρασης έχει να κάνει κυρίως με την ομαδική δουλειά και το δέσιμο στην ομάδα. Κάποιες φορές μπορεί να είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα, ενώ άλλες φορές μπορεί να είναι απαιτητική και με άγχος, αλλά εν τέλει έχει να κάνει με τη συλλογική προσπάθεια της ομάδας και την εμπειρία που αυτή είχε. Η ομάδα καλείται να αποδράσει – όχι ένα άτομο απλά-  και οι καλύτερες ομάδες που καταφέρνουν να αποδράσουν είναι αυτές που συνεργάζονται αποτελεσματικά ως ομάδα. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαιτέρως έξυπνος, αλλά σίγουρα καλείστε να είστε μία δυνατή και αρμονική ομάδα, που προσαρμόζεται γρήγορα σε διαφορετικό κάθε φορά περιβάλλον.

    Στόχος της ομάδας δεν είναι τα μέλη να προσπαθούν να δείξουν ποιος έλυσε τι και ποιος είναι ο εξυπνότερος, αλλά αντίθετα η ομάδα καλείται να συνδυάσει τις προσωπικές δυνάμεις του κάθε μέλους, με στόχο την ομαδική απόδραση. Κάποιος ίσως είναι καλός παρατηρητής, άλλος εξαιρετικός στο ψάξιμο μέσα στο δωμάτιο, ενώ άλλος μπορεί να έχει κλίση στην επίλυση πολύπλοκων γρίφων. Ξέρεις όμως τι χρειάζεται πραγματικά κάθε ομάδα? Ένα μέλος που συνδυάζει αποτελεσματικά τα δυνατά σημεία του κάθε μέλους στην ομάδα. Αυτό το μέλος είναι ζωτικής σημασίας για την απόδραση της ομάδας από το εκάστοτε Δωμάτιο Απόδρασης. Είναι ο Ηγέτης της ομάδας.

      Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα Δωμάτιο Απόδρασης, τότε κάλεσε τους φίλους ή τους συναδέλφους σου να συμμετάσχετε στην επίλυση του μυστηρίου γύρω από το Conjuring. Θα νιώσεις τρόμο κάποιες στιγμές και δεν θα σκέφτεσαι λογικά, αλλά ο μόνος τρόπος να αποδράσεις είναι μέσω συνεργασίας. Και να θυμάσαι το εξής. Μην προσπαθείς να δείξεις ότι είσαι ο πιο έξυπνος ή δυνατός στην ομάδα. Αυτό μόνο κακό θα κάνει στην ομάδα και αργά ή γρήγορα θα σε.. εξορίσουν! Μην ξεχνάς για ποιόν λόγο ήρθες εξαρχής στο Δωμάτιο Απόδρασης. Για να αποδράσετε ως ομάδα και αυτός πρέπει να είναι στόχος σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.