Ολοκληρωτικός Οδηγός Για Δημιουργία Δωματίου Απόδρασης Μέρος 3

my_escape_logo_black

Συνεχίζουμε τη σειρά των άρθρων σχετικά με το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε επιτυχημένα δωμάτια απόδρασης, εξετάζοντας τις επόμενες στρατηγικές.

 

9. Σιγουρέψου πως τα έπιπλα του δωματίου ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα και την πλοκή του δωματίου

Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνα να υπάρχει συνοχή ανάμεσα στους γρίφους ενός παιχνιδιού απόδρασης, αλλά ολόκληρο το ντεκόρ και η ατμόσφαιρα να ταιριάζουν με την ιστορία του δωματίου. Ένα στοιχειωμένο σπίτι ίσως  έχει παλιά έπιπλα, παλιό τηλέφωνο, αράχνες, να είναι κάπως βρώμικο και καλό είναι να έχει και μία αίσθηση κλεισούρας. 

Παράλληλα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν θα εισαγάγουμε τεχνολογία και σε ποιο επίπεδο..Αυτό εξαρτάται και πάλι από την ιστορία του δωματίου  απόδρασης. Ένα στοιχειωμένο σπίτι  ίσως δεν ταιριάζει να έχει κινητά και λαπτοπ, κάτι που αντιθέτως θα ταίριαζε σε ένα δωμάτιο μυστηρίου, όπως Σέρλοκ Χολμς, είτε για να χρησιμοποιούνται ως βοήθεια είτε για να χρησιμοποιηθούν σε γρίφους.

 

10. Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο δωμάτιο απόδρασης

Όσο και αν προσπαθούμε να κρατήσουμε τα κόστη μας σε χαμηλά επίπεδα, είναι ύψιστης σημασίας να προσφέρουμε ένα σουλουπωμένο και καλοφτιαγμένο θεματικό παιχνίδι απόδρασης.  Είναι πολύ σημαντικό να μην πετάγονται καλώδια δεξιά και αριστερά, καθώς μειώνεται η αντιλαμβανόμενη αξία που καρπώνεται η ομάδα. 

 

11.  Κάνε την ομάδα να απορροφηθεί με το παιχνίδι απόδρασης

Ο σημαντικότερος στοχος σε ένα παιχνίδι απόδρασης είναι να κάνουμε τους παίκτες να απορροφηθούν μέσα στο παιχνίδι. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να  προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη εμπειρία απόδρασης. Για παράδειγμα στο Hostel μας,  στόχος δεν είναι απλά να αποδράσεις, αλλά να τα καταφέρεις χωρίς να το καταλάβει ο δολοφόνος. Έρχεται στο δωμάτιο ο δολοφόνος? Όλοι πίσω στις θέσεις μας, για να μην καταλάβει ο δολοφόνος οτι προσπαθούμε να αποδράσουμε.  Πρέπει να κάνουμε την ομάδα να ταυτιστεί με την ιστορία και τους ρόλους, κάτι αρκετά δύσκολο φυσικά.

Προσθέτοντας ηχητικά και όχι μόνο εφέ, θα μας βοηθήσουν  να επιτύχουμε το στόχο μας.

 

12. Μην αντιγράφεις 

Όσο εύκολο και αν είναι απλά να  κάνεις ένα παιχνίδι απόδρασης, βασισμένο ολοκληρωτικά σε ένα άλλο που έχεις παίξει, συγκρατήσου  και μην το κάνεις. Εν τέλει θα χάσεις.

 

13. Κάνε 5 πράγματα  καλά και όχι 10 μέτρια

Για  τη δημιουργία ενός επιτυχημένου παιχνιδιού απόδρασης, είναι σημαντικό να προσφέρουμε 5 πράγματα και να τα κάνουμε καλά, παρά 5 καλά και 5 μέτριας ποιότητας. Με τον τρόπο αυτό, μειώνουμε την ποιότητα του δωματίου μας και συνεπώς την εμπειρία της ομάδας.

Στο επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε τις υπόλοιπες στρατηγικές, προκειμένου να δημιουργησουμε μία σειρά επιτυχημένων  παιχνιδιών απόδρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.